Katern

SportID Nieuwegein en NOC*NSF brengen bezoek aan Defensie

De Gemeente Nieuwegein is één van de uitverkoren gemeentes die deelneemt aan het NOC*NSF programma ‘Sport en Defensie maken weerbaar’. Een programma waarbij doormiddel van een samenwerking met Defensie en het Nederlands Veteranen Instituut wordt gewerkt aan de mentale weerbaarheid van jongeren tussen de 16 en 20 jaar.

Foto: Ellen de Monchy

In voorbereiding op dit programma bezocht SportID Nieuwegein samen met het docenten van het Oosterlicht College en MBO Utrecht op woensdag 12 april de Oranje Kazerne in Schaarsbergen. Dit deden ze samen met de NOC*NSF Nationale Sportweek host city’s (Dordrecht, Venray, Aa en Hunze en Borger – Odoorn) die eveneens deelnemen aan dit programma.

MDT Missie
Tijdens het bezoek was er de mogelijkheid om in de keuken te kijken van de Maatschappelijke Diensttijd Missie. Een programma van Defensie waarbij jongeren 3 dagen op bivak gaan en waarbij wordt gewerkt aan; het leggen van contact met anderen, maatschappelijk impact creëren en waarin fysieke en mentale grenzen worden verlegd.

Wat zou jij beslissen
Daarnaast ging de groep ‘op missie’ naar Afghanistan doormiddel van het lesprogramma ‘wat zou jij beslissen’ van het Nederland Veteranen Instituut. Dit lesprogramma bedoeld voor middelbare scholieren geeft inzicht in de moeilijke keuzes die militairen moeten maken tijdens missies en wat dit doet met hun mentale weerbaarheid. Hiermee draagt het Nederland Veteranen Instituut bij aan de waardering en erkenning van veteranen en helpt jongeren om weerbaarder te worden in het dagelijks leven.

NOCNSF ‘Sport en Defensie maken weerbaar’
Zowel de het lesprogramma ‘wat zou jij beslissen’, MDT Missie en een sportdag tijdens de Nationale Sportweek (op woensdag 20 september 2023) is onderdeel van het NOC
NSF programma ‘Sport en Defensie maken weerbaar’. Doormiddel van dit programma zetten; NOC*NSF, Defensie en het Nederland Veteranen Instituut sport inzetten als middel om bij te dragen aan de mentale weerbaarheid van jongeren in Nieuwegein / Nederland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk